W JAKI SPOSÓB DIETA MOŻE WSPOMAGAĆ ZDROWIE PSYCHICZNE PACJENTÓW? 

Dowiedz się jaki jest związek między zdrowiem psychicznym a dietą twoich pacjentów.

Czego dowiesz się podczas szkolenia?

▶ Czym jest oś mózgowo-jelitowa?

▶ W jaki sposób wspierać zdrowe działanie osi mózgowo-jelitowej?

▶ Czym jest dieta antyzapalna i dieta Mind?

▶ Jakie jest znaczenie prebiotyków, prebiotyków i polifenoli dla zdrowia organizmu?

▶ W jaki sposób złe odżywianie może wpływać na występowanie objawów zaburzeń psychicznych?

▶ Poznasz praktyczne wskazówki dietetyczne, które będziesz mógł/a przekazać swoim pacjentom w celu wspomagania ich w dochodzeniu do zdrowia psychicznego.

Do kogo skierowane jest szkolenie?

Szkolenie skierowane jest do psychologów, psychoterapeutów i lekarzy chcących poszerzyć swoją wiedzę z zakresu rozumienia, jak dieta wpływa na zdrowie psychiczne pacjentów. Zapraszamy również wszystkie osoby zainteresowane tematyką wpływu żywienia na zdrowie psychiczne człowieka.


UWAGA: Dostęp do każdego wykupionego szkolenia jest aktywny w ciągu 30 dni od daty zakupu.

Prof. dr. hab. n. med. Ewa Stachowska

biochemik i specjalista z dziedziny żywienia człowieka, kierownik Zakładu Biochemii i Żywienia Człowieka Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Jest jednym z nielicznych w Polsce specjalistów z dziedziny nutrigenomiki i nutrigenetyki – dziedzin nauki związanych z procesem indywidualizacji żywienia człowieka do jego predyspozycji genetycznych. Autorka kilkudziesięciu prac naukowych, związanych z problematyką żywienia człowieka, opublikowanych w prestiżowych czasopismach brytyjskich i amerykańskich. Za swoje osiągnięcia naukowe została wyróżniona prestiżowymi nagrodami (między innymi Nagrodą Ministra Zdrowia).

OPINIE UCZESTNIKÓW

Anna Z.
Fantastyczna prowadząca! Najlepszy wykład do tej pory.
Izabela
Wspaniała prelegentka - ogrom wiedzy i zaangażowania.
JOANNA
Doskonała dawka wiedzy, dynamika, zakres.